Sökresultat för Martin Ragnar...
Rensa filter?
Kategorier: Djur och natur Historia Historia och arkeologi Historia: särskilda händelser och ämnen Livsstil, hobby och fritid Socialhistoria och kulturhistoria Träd, vilda blommor och växter
I Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 har boken Åkerbär tilldelats andra pris i kategorin Speciallitteratur – råvara.
Kategorier: Historia Historia och arkeologi Historia: särskilda händelser och ämnen Socialhistoria och kulturhistoria
”Matens mångfald bör inte bara avnjutas av dem som redan är ’frälsta’ utan även spridas vitt och brett och skänkas som gåva till politiker och tjänstemän.” Så skriver en av bokens engagerade företalsförfattare, Björn Hjernquist, ordförande i GutefårAkademin.
Matens mångfald är en handledning…
Författaren beskriver här den svenska ostkulturens framväxt och utveckling, från äldsta tid fram till dagens små gårdsmejerier. Hur gjorde man ost, hur har man fått fram olika smaker, konsistenser och utseenden? Vilken roll spelar kornas foder och det geografiska läget? Hur kan nyanser i ystningsförfarandet ge osten…
Smak, lukt och synintryck är viktiga ifråga om mat och måltid. Allt viktigare är också berättelserna om matens ursprung. Somligt är bara närodlat. Regional matkultur handlar om starkare samband än så om kulturella kopplingar mellan maten och platsen. Att njuta en Kalix löjromssnitt på korntunnbröd på Seskarö,…
En engagerad och faktafylld skildring av den svenska grisens kulturhistoria. Här sätts detta mångfasetterade djur in i ett större sammanhang. Och grisen och människan har en lång gemensam berättelse att erbjuda, inte bara djurets kotletter eller dess föga smickrande användning i språket.
”En bok om ett av de…
Kategorier: Hälsa, relationer och personlig utveckling Konsumentrådgivning Självhjälp och praktiska råd
Väljer Du papper för att vara miljövänlig? Bra! Men har Du funderat över vad det är som gör papper miljövänligt? Och finns det papper som är mer miljövänligt än annat? Går det rentav att på ett enkelt sätt genom att välja rätt i affären faktiskt påverka miljön i positiv riktning? Naturligtvis är svaret JA! Följ med på…
Mejerier har funnits på Gotland sedan 1800-talets mitt. I Gotländska mejerier skildras utvecklingen från de första stapplande stegen på 1860-talet fram till idag med Arla Foods stormejeri i Visby och de två gårdsmejerierna Stafva och Hejnumkällingen. Över 90 mejerier har passerat genom åren. Författaren Martin Ragnar…